С оглед липсата на доказателства за извършено престъпление прокурорите

...
  С оглед липсата на доказателства за извършено престъпление прокурорите
Коментари Харесай

Прекратиха разследването за организирана престъпна група и пране на пари за „Барселонагейт“

 

С оглед неналичието на доказателства за осъществено закононарушение прокурорите от Софийска градска прокуратура приключват досъдебното произвеждане, формирано за присъединяване в проведена незаконна група. В прокурорското разпореждане са в детайли анализирали и всички белези и условия, които по закон би трябвало да са налице, с цел да се обоснове покачване на обвиняване за незаконна група.

 

В хода на следствието не са събрани каквито и да било доказателства, от които да бъде изработен единствен и безапелационен извод, че неподвижен парцел, находящ се в гр. Барселона, е закупен с парични средства, добити от закононарушение. От събраните писмени, гласни и материални доказателства се открива, че придобиването на парцела за сумата от 2 900 000 евро в Барселона от св. А. Чаушев е било направено по силата на контракт за мандат с комерсиално сдружение " Т. Т. С ". Видно от приложените писмени доказателства към съответния интервал, а точно месец март 2013 година, сдружението е разполагало с парични средства за закупуването на процесния парцел, които е придобило от комерсиалната си активност. Поради изложените съображения наблюдаващите прокурори са стигнали до извода, че не са налице доказателства да е осъществено действие по член 253, алинея 1 от Наказателен кодекс (пране на пари) във връзка с процесния неподвижен парцел.

 

Същевременно, преди прекратяването на наказателното произвеждане, наблюдаващите прокурори са отделили материали в настрана следствие за четири закононарушения, а точно - пране на пари по отношение на увеличение на капитала на испанско комерсиално дружество; пране на пари за преводи сред физически лица с букви Р.Р. и Б.Й; пране на пари за закупуване на неподвижен парцел в Република Турция и за неизгодна договорка във връзка продажба на акции на комерсиално сдружение ", оповестиха от СГП.

Източник: dir.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР